UPS APC

Back UPS en Smart UPS

APC, Rack, UPS

Racks en accessoires

Rack

De sector van racks is vrij groot en omvat verschillende gebieden van de markt. We kunnen onderscheiden de compacte sector (racks gemaakt van kunststof) en grotere racks van plastic of metaal. De kleine worden door kleine bedrijven gebuikt terwijl zijn er ook bedrijven uit industriële- en energiesector die geavanceerde oplossingen van ICT servers moeten hebben.

Bij racks zijn vooral metalen zoals staal en aluminium gebruikt. Zij worden gekenmerkt door een hoge mechanische sterkte en goede thermische en elektromagnetische isolatie. Een van de nadelen van zulke metalen is de relatief moeilijke bewerking en, in het geval van staal, gevoeligheid voor corrosie. Daarom worden de racks meestal geschilderd, tenzij er een roestvrij staal is gebruikt. De tweede grote groep van materialen zijn thermoplasten. Ze zijn corrosiebestendig.

Het gebruik van een industriële racks is verbonden met het voldoen aan de eisen van de dichtheid en de mechanische sterkte. Vaak gebruikt is de aanduiding uit het Engels “Ingress Protection” (IP) en dan twee cijfers waarvan de eerste de mate van bescherming tegen vaste voorwerpen bepaalt en de andere tegen vloeistoffen. Hoe hogere cijfer hoe beter is de bescherming van het inwendige componenten.

Een belangrijk punt is de isolatie van EMI (elektromagnetische interferentie). Het is gerelateerd aan de invloed van elektromagnetische storingen die met de werking van componenten en systemen kunnen interfereren. Beschermingsgraad EMI is afhankelijk van het materiaal waarvan de racks is gemaakt.

Als het over koeling gaat, gebruiken racks veel controlesystemen. Als het niet goed van toepassing wordt, kan dit een negatief effect op het elektronische systeem hebben, vooral op die met geavanceerde elektronische componenten.

Het moet ook bezorgd worden voor een goede montage en installatie van de racks zoals bijvoorbeeld NetShelter CX van de APC. NetShelter wordt gekarakteriseerd door zijn zuinig ruimtegebruik, maximale flexibiliteit. Dat standaardiseert ook de infrastructuur en dempen de apparaten voor een rustige woon- of werkomgeving.